Paksoi

Pasta meatballs met asperges, champignons en paksoi

* 35min.
* 4 personen
o 1 paksoi
o Peper en zout
o Olijfolie
o 4 braadworsten
o 500gr asperges
o 1 bakje Parijse champignons
o 2 teentjes knoflook
o 500gr penne
o 40gr boter
o 60gr bloem
o 1 scheutje melk
o Nootmuskaat
o Citroensap
o 200gr gemalen gruyère

Snij de paksoi in stukken en was in water. Laat de paksoi nadien even uitlekken. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook.
Laat een scheutje olijfolie heet worden in een pan. Duw het gehakt uit de braadworsten in de vorm van balletjes. Bak de balletjes goudbruin in de hete olijfolie. Schil de asperges, snijd ze in stukken en kook ze net niet gaar in het kokende water. Ongeveer 6min. afhankelijk van de dikte van de asperge) 
Schep de balletjes uit de pan en zet ze aan de kant. Verlaag het vuur onder pan. Maak de champignons schoon en snijd ze grof. Bak ze in dezelfde pan. Verhoog opnieuw de temperatuur en voeg er een extra scheut olijfolie aan toe. Pel en plet de teentjes look. Voeg ze toe aan de champignons. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan als ze gaar zijn.

Dompel de paksoi kort in het kokende water met de asperges. Schep de asperges en paksoi uit het kokende water. Kook de pasta gaar in het water van de asperges zoals vermeld staat op de verpakking. Laat in een ruime pan de boter smelten en voeg de bloem eraan toe. Blijf roeren tot je een stevige roux bekomt en laat de roux kort drogen op het vuur.

Blus het geheel vervolgens met een scheutje melk en blijf roeren tot je saus wat ingedikt is. Kruid de witte saus met peper, zout en een flinke snuif nootmuskaat. Breng op smaak met een beetje citroensap. Voeg de geraspte kaas toe aan de witte saus en roer tot je een mooie kaassaus hebt gevormd.
Voeg de asperges, de paksoi, de balletjes en de champignons toe en meng onder de kaassaus. Schep de pasta uit het kookvocht.
Voeg de gare pasta toe aan de kaassaus met de groenten en voeg er een soeplepel van het kookvocht aan toe.
Meng het geheel mooi onder elkaar.

Schep een grote portie pasta op het bord.


Deze website maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.