Soja

Snelle rijstwok met vis en soja

* 30min.
* 4 personen
o 400gr witte vis
o 350gr Basmatirijst
o 2el arachideolie
o 100gr sojascheuten
o 100gr prei in fijne ringen gesneden
o 100gr rode paprika in fijne blokjes gesneden
o 100gr Chinese kool in fijne reepjes gesneden
o 100gr peulerwten in stukken gesneden
o 1 rode ui fijngesneden
o 2el sojasaus
o 1el sesamolie
o 1el oestersaus
o Kurkuma
o Gemberpoeder
o Cayennepeper
o Peper en zout

Snij de vis in hapklare blokken. Voeg de sojasaus, sesamolie en oestersaus toe. Kruid verder met een flinke schep kurkuma, wat gember en cayennepeper. Meng alle smaakmakers voorzichtig maar grondig onder de vis. Laat enkele minuten rusten.

Breng de rijst aan de kook in voldoende gezouten water.
Volg de instructies op de verpakking voor de juiste kooktijd.

Verhit de arachideolie in een wokpan. Fruit de ui eenmaal de olie erg heet is.
Voeg dadelijk de groenten toe en bak ze kort maar krachtig. Echt wokken staat voor warm maar krokant.

Voeg eenmaal de groentjes naar wens gewokt zijn, de stukken vis toe. Laat ze heel kort mee bakken, je zal merken dat ze snel gaar zullen zijn. Zorg er alleszins voor dat ze niet te ver garen en uiteen vallen.

Laat de rijst, eenmaal gaar, uitlekken en voeg toe aan de groenten en stukjes vis. Roerbak heel kort (hoogstens 1min.) om de smaken optimaal te mengen.
Kruid naar wens bij met peper en zout. Verder is er niets aan, smakelijk!

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.