Venkel

Traybake van venkel, worstballetjes en aardappel

* 25min. + 30min. oventijd
* 4 personen
o 1kg krieltjes
o 2 venkelknollen
o 250gr sjalotten
o 2 teentjes knoflook
o 2 sinaasappels
o 2 el venkelzaad
o 3 el olijfolie
o 4 braadworsten
o 1/2tl chilivlokken

Verwarm de oven voor op 200gr. Halveer de grote krieltjes.
Snijd de onderkant en stelen van de venkel, maar bewaar het groen.
Snijd de knollen in de lengte in 6 parten. Snijd de sjalotten in parten.

Pers de tenen knoflook. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de tweede sinaasappel in parten. Kneus het venkelzaad in een vijzel of met het blad van een mes.

Verdeel de krieltjes en de venkel-, sjalot- en sinaasappelparten over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie, de helft van het venkelzaad, 2 el sinaasappelsap, peper en zout.

Verwijder ondertussen het vel van de worsten en doe het vlees in een kom. Voeg de rest van het venkelzaad, 1tl sinaasappel-rasp, chilivlokken en knoflook toe en meng goed door het vlees. Vorm er met vochtige handen 12 balletjes van.

Neem na 10. De bakplaat uit de oven en leg de balletjes tussen de groenten op de bakplaat. Zet terug in de oven en bak nog 20min. tot de balletjes gaar zijn. Garneer de tray Bake met het venkelgroen.


Deze website maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.