Zoete puntpaprika
Pasta met vongole en zoete puntpaprika
* 30min.
* 4 personen
o 2 zoete puntpaprika’s
o 1 teen knoflook
o 1 ui
o 1 rode peper
o 3 el olijfolie
o 150ml witte wijn
o 2 netjes vongole (venusschelpen, samen 1kg)
o 300gr spaghetti
o 2 el fijngesneden peterselie
Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne ringen. Snijd de knoflook fijn en versnipper de ui. Verwijder de groene steelaanzet van de rode peper, halveer in lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui met de knoflook en rode peper 3min. Voeg de paprika’s toe en bak 2min. mee. Schenk de wijn erbij en laat 2min. koken. Was de vongole en voeg toe. Leg een deksel op de pan en stoom de vongole in 4-5min. op middelhoog vuur gaar of tot ze allemaal open zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de spaghetti af. Doe de spaghetti bij de vongole in de pan en schep goed om. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met peterselie. Serveer eventueel met een partje citroen.