Chinese kool

Roerbak Chinese kool met kerrie, appel en gehaktballetjes

* 25min.
* 4 personen
o 2 Chinese kolen
o 2el kerrie
o 4 appels in stukjes
o 2el kokosolie
o 2el geschaafde amandelen geroosterd
o 2el vers gehakte peterselie
o Peper en zout
o 500gr rundergehakt

Snij de Chinese kool in reepjes. Meng het gehakt met peper en zout (en eventueel andere kruiden naar keus) en draai er ongeveer 12 kleinere balletjes van. Verhit een wok met de kokosolie en nog en koekenpan met ook wat olie. In de koekenpan bak je de gehaktballetjes bruin en in de wok bak je de Chinese kool. Bak deze tot ze geslonken is.

Voeg de appelblokjes toe en bak even mee. Voeg er dan een el kerrie aan toe en roer het geheel goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de kool over de borden en serveer de kool met de gehaktballetjes en strooi de geschaafde amandelen en verse peterselie eroverheen.


Deze website maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.