Gele biet

Quinoa pan met veggie reepjes en gele biet

* 30min.
* 4 personen
o 250gr quinoa
o 1 rode ui
o 2 gele bieten (alternatieven: wortel, erwten, courgette)
o 1 rode peper
o 500ml groentebouillon
o 50gr geraspte kaas
o Gerookte tofu of roerei

Pel eerst de ui, schil daarna de biet. De paprika wassen en in blokjes snijden.

Verhit de olie in de pan en fruit de ui. Voeg dan de groenten toe en zet ongeveer 5min. op een matig vuur.

Was de quinoa grondig in een zeef met warm water. Doe dan de quinoa erbij en giet de groentenbouillon erbij. Laat alles ongeveer 15min. op middelhoog vuur sudderen met deksel.

Roer ondertussen het ei of bak de tofu bruin en knapperig.

Neem nu het deksel van de pan en laat het resterende water verdampen. Strooi daarna de geraspte kaas in het gerecht en breng op smaak met peper en zout. Meng alles door elkaar.

Om te serveren: Voeg de tofu of het roerei toe aan het bedje van quinoa en groenten en garneer met verse tuinkers, peterselie of lente uit.

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.