Rode biet

Stamppot met rode bieten en geitenkaas geserveerd met gebakken plakken appel met kaneel en walnoten

* 35min.
* 4 personen
o 1200gr aardappelen (loskokend en geschild)
o 100gr boter om te bakken
o 2 appels
o Snuf kaneel
o 200ml warme melk
o 1kg rode biet (gekookt)
o Peper en zout
o 250gr geitenkaas
o Handje walnoten

Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen ongeveer 15 à 20min. gaar.

Snijd de rode bieten in blokjes. Haal het klokhuis uit de appel en snijd in plakjes. Bestrooi met een beetje kaneel en bak in een pan met een klein beetje boter voor ongeveer 10min.

Geiet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg de melk en boter toe en pureer met een stamper tot een smeuïge aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de geitenkaas toe en roer door de puree. Schep ook de rode bieten er doorheen. Serveer de bietenstamppot met de gebakken appel, de overgebleven geitenkaas, walnoten en eventueel een beetje peterselie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.