Romanesco
Eenpanstopper met romanesco, kip en champignons
* 20min.
* 4 personen
o 1 knoflookteen, fijn gesneden
o 1 ui, gesnipperd
o 1 stronk romanesco
o 400gr kippenfilets
o 1tl paprikapoeder
o 1tl komijnzaadpoeder
o 1tl gedroogde oregano
o 1el honing
o 1el zonnebloemolie
o 250gr champignons
o 2 wortels, in plakjes
o 10gr platte peterselie, fijn gesneden
o 100ml water
o Peper en zout
Meng de zonnebloemolie, honing, komijnzaadpoeder, paprikapoeder en oregano met elkaar en wrijf hier de kip mee in.
Bak de kip op hoog vuur met de knoflook en ui.
Voeg vervolgens de romanesco, wortel en champignons toe, bak dit 5min. mee.
Giet het water in de pan en stoom het geheel 10min. met het deksel op de pan.
Haal deksel eraf en garneer met platte peterselie.