Sluimererwten

Peultjes met knoflook en gember uit de wok

* 15min.
* 4 personen
o 500gr peultjes
o 1 sjalot
o 1 grote knoflookteen
o 2cm verse gember
o Zonnebloem of andere neutrale olie
o 1 el sesamolie
o Peper en zout

Maak de peultjes schoon door de uiteindes eraf te snijden met een klein mesje. Soms kan er wel eens een draad langs de peul lopen, deze trek je er gelijk af als je de uiteindes eraf snijd.

Pel de sjalot en knoflooktenen, snijd de sjalot in dunne (halve) ringen en snijd de knoflook fijn.

Schil de gember en rasp deze fijn.

Verhit de wok op hoog vuur en zodra deze begint te roken voeg je een scheutje olie toe. Voeg de peulen toe en wok deze enkele min. op hoog vuur.

Voeg dan de sjalot, knoflook en gember toe en wok nog kort mee. Breng de peulen op smaak met peper, zout en sesamolie. Serveer direct als bijgerecht bij bv. Kip. Smakelijk.


Deze website maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.