Zoete aardappel
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree

• 25min. + 20min. oventijd
• 4 personen
o 600gr gehakt
o 1kg zoete aardappelpuree (500gr zoete aardappel + 500gr aardappelen)
o 4 punt paprika’s
o 400gr prei
o Kruiden mengeling (cajunkruiden) samen 2 theelepels: snuifje paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano, cayennepeper, basilicum, tijm, peper en zout.
o 2 eetlepels tomatenpuree
o Handje geraspte kaas

Verwarm de oven op 200gr. Rul het gehakt bruin in een pan met een beetje olie of boter. Snijd de puntpaprika in reepjes en bak even mee met het gehakt. Voeg ook de prei (fijngesneden), tomatenpuree en cajunkruiden toe. Meng alles goed door elkaar.

Breng het mengsel eventueel op smaak met peper en zout. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en dek af met een laagje zoete aardappelpuree. Bestrooi met de kaas en bak ongeveer 20min. in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.